• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

سید موسی نامجو

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



بیست و ششم آذر ۱۳۱۷ ، در شهرستان شهرستان انزلی چشم به جهان گشود. پدرش سیدرضا و مادرش فاطمه نام داشت. تا پایان دوره کارشناسی ارشد در رشته نقشه برداری درس خواند. كارمند وزارت دفاع بود. سال ۱۳۴۹ ازدواج کرد و صاحب دو پسر و یك دختر شد. هفتم مهر ۱۳۶۰ ، در کهریزک بر اثر سقوط هواپیمایی C ۱۳۰ شهید شد. مزار او در بهشت زهرای شهرستان تهران قرار دارد. برادرش سیدرسول نیز به شهادت رسیده است.


۱ - زندگی و تحصیلات

[ویرایش]

سید موسی نامجو در ۲۶ آذر ۱۳۱۷ در بندر انزلی متولد شد. او در خانواده‌ای مذهبی بزرگ شد و پدرش حافظ قرآن بود. وی در دوران نوجوانی با سختی‌های معیشتی روبه‌رو بود و علی‌رغم علاقه شدید به رشته پزشکی، به دلیل محدودیت‌های مالی ناچار به ورود به مدرسه نظام شد. نامجو با موفقیت در این مسیر، در سال ۱۳۴۰ با مدرک لیسانس نقشه‌برداری و با درجه ستوان دومی از دانشکده افسری فارغ‌التحصیل شد.

۲ - فعالیت‌های نظامی و سیاسی

[ویرایش]

نامجو پیش از انقلاب اسلامی به عنوان عضو هیئت علمی دانشکده افسری فعالیت می‌کرد. پس از پیروزی انقلاب، مسئولیت او به ریاست دانشکده ارتقاء یافت و او به عنوان اولین فرمانده دانشکده افسری جمهوری اسلامی ایران، اقدامات گسترده‌ای را برای تحول بنیادین در آموزش‌های نظامی انجام داد. پس از شهادت مصطفی چمران، نامجو به عنوان نماینده فرمانده کل قوا در شورای عالی دفاع منصوب شد و مدتی بعد در جایگاه وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح به خدمت در دولت پرداخت. وی با امام روح‌الله خمینی پیوند قلبی عمیقی داشت و او را سدی در برابر انحرافات سیاسی و عقیدتی می‌دانست.

۳ - زندگی شخصی و دیدگاه‌ها

[ویرایش]

سید موسی نامجو در سال ۱۳۴۹ ازدواج کرد و حاصل این ازدواج دو پسر و یک دختر بود. یکی از شخصیت‌های تأثیرگذار بر افکار و منش مذهبی او، ناصر رحیمی بود؛ فردی نظامی که بر فلسفه تسلط داشت و در مبارزه با بهائیت فعالیت می‌کرد. نامجو به پاس ارادت به او، نام فرزند پسر خود را ناصر گذاشت. وی در دوران پیش از انقلاب از مخالفان فضای حاکم بر ارتش شاهنشاهی بود و با آگاهی کامل نسبت به تاریخ نهضت ملی، در جریان پیروزی انقلاب اسلامی نقش ایفا کرد.

۴ - شهادت

[ویرایش]

سید موسی نامجو در تاریخ ۷ مهر ۱۳۶۰، در حادثه سقوط پرواز هرکولس سی-۱۳۰ نیروی هوایی ارتش به شهادت رسید. وی در لحظه سانحه، در حال بازگشت از مأموریت بررسی وضعیت جبهه‌ها پس از موفقیت در عملیات ثامن‌الائمه بود. در این حادثه تلخ، علاوه بر وزیر دفاع، جمعی دیگر از فرماندهان عالی‌رتبه نظامی نیز به شهادت رسیدند. پیکر وی هم‌اکنون در بهشت زهرای تهران در کنار دیگر هم‌رزمانش، از جمله جواد فکوری، ناصر کاظمی و مصطفی چمران، به خاک سپرده شده است.






جعبه ابزار